„Rzeczpospolita”: Patrioty na finiszu - umowa już w marcu?

/
Najprawdopodobniej w marcu podpisana zostanie umowa na dostawy…

Obwarzaneczki jabłeczne

/
Składniki: 6 jabłek, 6 białek, 40 deka cukru. Sposób przygotowania: Sześć…

Gruszki na sucho z cukrem

/
Sposób przygotowania: Sapieżanki lub cukrówki obrać ze skórki…

Śliwki suszone nadziewane

/
Sposób przygotowania: Śliwki węgierki lub katarynki rozerznąć…

Maliny kijowskim sposobem

/
Składniki: 1 kg malin, 2 kg cukru, 2 1/4 szklanki wody. Sposób…

Pączki doskonałe

/
Składniki: 2 1/4 litra suchej mąki pszennej, 2 szklanki letniego…

Maliny kijowskim sposobem

/
Składniki: 1 kg malin, 2 kg cukru, 2 1/4 szklanki wody. Sposób…

Maliny kijowskim sposobem

/
Składniki: 1 kg malin, 2 kg cukru, 2 1/4 szklanki wody. Sposób…

Pączki zaparzane bez drożdży

/
Składniki: 1 szklanka masła, 2 szklanki mąki, 7—8 jaj, Va…

Lody czekoladowe

/
Składniki: 1 1/2 litra śmietanki, 1/4 kg czekolady, 10 jaj,…

Tort kartoflany z migdałami

/
Składniki: 1 kubek cukru, 12 jaj, 1 kubek migdałów słodkich,…

Ciasteczka prędkie

/
Składniki: 30 deka masła, 4 jaja, 30 deka cukru, 1 cytryna,…

Lody malinowe

/
kładniki: 1 1/2 litra malin, 1/2 kg cukru, 1 litr wody, sok…

Chleb inaczej

/
Sposób przygotowania: Wypłukać dzieżę ciepłą wodą, wlać…

Babka ukraińska zasparzana

/
Składniki: 3 13/4 litra mąki, 3 szklanki mleka, 2 kopy żółtek,…

Gruszki na sucho z cukrem

/
Sposób przygotowania: Sapieżanki lub cukrówki obrać ze skórki…

Sernik lwowski

/
Składniki: 2 kg sera twarogowego, 25 dag masła, 300 ml miodu…

Kulebiak z kapustą i grzybami

/
Składniki Ciasto: 50 dag mąki, 3 dag drożdży, 15 dag masła,…

Maliny kijowskim sposobem

/
Składniki: 1 kg malin, 2 kg cukru, 2 1/4 szklanki wody. Sposób…

Tort kartoflany z migdałami

/
Składniki: 1 kubek cukru, 12 jaj, 1 kubek migdałów słodkich,…

Pączki doskonałe

/
Składniki: 2 1/4 litra suchej mąki pszennej, 2 szklanki letniego…

Chleb Inaczej

/
Sposób przygotowania: Wypłukać dzieżę ciepłą wodą, wlać…

Gruszki na sucho z cukrem

/
Sposób przygotowania: Sapieżanki lub cukrówki obrać ze skórki…

Babka zaparzana ukraińska

/
Składniki: 3 13/4 litra mąki, 3 szklanki mleka, 2 kopy żółtek,…

Gruszki na sucho z cukrem

/
Sposób przygotowania: Sapieżanki lub cukrówki obrać ze skórki…

Śliwki suszone nadziane

/
Sposób przygotowania: Śliwki węgierki lub katarynki rozerznąć…

Maliny kijowskim sposobem

/
Składniki: 1 kg malin, 2 kg cukru, 2 1/4 szklanki wody. Sposób…

Pączki zaparzane bez drożdży

/
Składniki: 1 szklanka masła, 2 szklanki mąki, 7—8 jaj, Va…

Lody malinowe

/
coś dla ochłody na nadchodzące ciepłe dni

Lody czekoladowe

/
Składniki: 1 1/2 litra śmietanki, 1/4 kg czekolady, 10 jaj,…

Tort kartoflany z migdałami

/
Po upieczeniu ulukrować.

Ciasteczko prędkie

/
Coś słodkiego "na prędko".

Pierniki miodowe z pszennej mąki

/
Pierniki według litewskiej kucharki.

Sago na zimno

/
Proporcja na dwanaście osób.

Lody czekoladowe

/
Lody domowym sposobem.

Lody malinowe

/
W braku świeżych jagód można użyć konserw.

Bułki zaparzane

/
Bułki zaparzane bez jaj i masła

Sucharki na pianie inaczej

/
Upieczone rozrzynać prędko, skropić mlekiem, osypać cukrem i podsuszyć.

Obwarzaneczki jabłeczne

/
Po wyjęciu z pieca trzymać w ciepłym i suchym miejscu.

Meryngi z kremem

/
Przełożyć pianką ubitą z gęstej, słodkiej śmietanki z cukrem i wanilią, a wydając ubrać konfiturami.

Śliwki suszone nadziane

/
Należy uważać, aby śliwek nie przesuszyć, co od zbyt gorącego pieca łatwo stać się może.

Gruszki na sucho z cukrem

/
Do przepisu użyć sapieżanki lub cukrówki.

Cytryny inaczej

/
Przygotuj cytryny według "litewskiej kucharki".

Brzoskwinie i morele

/
Brzoskwinie i morele.

Maliny kijowskim sposobem

/
Gdy maliny się wypełnią i będą błyszczały, znaczy, że są gotowe.

Babka zaparzana ukraińska

/
Babka zaparzana ukraińska.

Babka żółtkowa

/
Babka żółtkowa.

Grzanki migdałowe

/
Grzanki migdałowe.

Wiśnie lub czereśnie w koszulkach

/
Wiśnie lub czereśnie w koszulkach

Oładki

/
Oładki.

Pączki z jabłek

/
Pączki z jabłek.

Pączki zaparzane bez drożdży

/
Pączki zaparzane bez drożdży.