„Rzeczpospolita”: Patrioty na finiszu - umowa już w marcu?
3 Komentarze
/
Najprawdopodobniej w marcu podpisana zostanie umowa na dostawy…
„Czyż Piłsudski to nie k**wa?”. W Winnicy neobanderowcy „poprawili” tablicę ku czci Piłsudskiego [+VIDEO/+FOTO]
Neobanderowcy z Czarnego Komitetu postanowili „poprawić”…
Kukiz: przypisywanie nam odpowiedzialności za Holokaust jest "etycznym Holokaustem"
Lider ruchu Kukiz'15 w ostrych słowach odniósł się do działań…
Pierś gęsia o aromatach dzikich ziół z sosem na bazie chmielonego jabłecznika, topinamburem i musem z pieczonych buraków i pasternaku
Pierś Gęsia doprawiona mieszanką marzanki wonnej, macierzanki, czosnku niedźwiedziego oraz odrobiny jałowca i kminku, podana z sosem na bazie nieco chmielonego domowego jabłecznika (cydru) aromatyzowanym dodatkowo suszonymi owocami głogu i trawą żubrową. Do tego smażony na gęsim smalcu topinambur i mus z pieczonych buraczków i pasternaku doprawiony miodem i jabłkowym octem.
Ostrygi przypiekane na ruszcie
Sposób przygotowania:
Kilkanaście ostryg opłukać, rozszczepić…
Karp wigilijny w galarecie
Składniki
karp świeży (ok. 1,5-1,7 kg), 2 cebule, pietruszka,…
Gęś pieczona z jabłkami i polewą po litewsku
Składniki:
1 gęś, soli, 1/2 łyżki kminu, 2 cebule, kilkanaście…
Kurczęta z groszkiem zielonym
Składniki:
Kurczęta z groszkiem zielonym. 4 kurczęta, soli,…
Kurczęta z agrestem na potrawkę
Składniki:
4 kurczęta, soli, 1—2 marchwie,
1 cebula, 1 pietruszka,…
Gęś pieczona z jabłkami i polewą po litewsku
Składniki:
1 gęś, soli, 1/2 łyżki kminu, 2 cebule, kilkanaście…
Pierogi ze świeżej kapusty z serem
Składniki:
Ciasto: 35 dag mąki, 1 jajko, sól, pół szklanki…